Texas

Eventet har redan varit
Skottska rockbandet Texas kommer till Sverige! Texas var ett av de absolut största pop-namnen från slutet på 80-talet till början på 2000-talet, med hits som Say what you want, Summer son, Inner smile och I don't want a lover. Nu har bandet skrivit, producerat och gett ut ett nytt album och ger sig alltså ut på turné igen som stannar på Nalen den 25 september.

Debutskivan Southside kom redan 1989, och debutsingel I don’t want a lover blev genast en internationell hit med topplaceringar i Storbritannien och Europa. Därefter kom ytterligare två kritikerrosade album, och när sedan album nummer fyra kom 1997 var succén total och skivan White on blonde, bland annat innehållandes låten Say what you want, har idag sålt platina sex gånger om. Efter ytterligare ett skivsläpp under 2005 valde bandet att ta en paus. De fortsatte dock att arbeta tillsammans och helt plötsligt hade de material – och lust – till en helt ny platta.

Den nya skivan Jump on board är full av fantastiska låtar, och med inspiration av allt från disco till brittisk pop á la Bee-Gees är det föga överraskande att skivan tagit emot oerhört positiv kritik världen över. Precis som Hymns recensent uttrycker sig: ”så skönt att för omväxlings skull lyssna på popmusik som känns genuin, där bandmedlemmarna själva skrivit låtarna, utan hjälp av någon demonproducent, och spelar riktiga instrument och inte bara använder ett datorprogram.”

Texas själva menar att skivan, som är producerad av dem själva och inspelad hemma i Glasgow, är hundraprocent en inom bandet gemensam skapelse. Influenserna är många och skivan rör sig mellan allt från drömsk elektronisk Lana del Rey-pop till dansat popgospel.

Obs! Denna konsert är en ersättningskonsert. Texas skulle ha spelat på Nalen den 6 juni men tvingades ställa in på grund av sjukdom. Du som redan hade en biljett till Texas den 6/6 – din biljett gäller även detta datum.

KONSERTTIDER
Insläpp klockan 20.00
Konsertstart klockan 21.00

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar