The James Hunter Six

Eventet har redan varit
James Hunter är en brittisk sångare som lyckats med mästerstycket att lära amerikaner hur man gör genuin soul och rhythm & blues. Med sitt band The James Hunter Six har han det senaste decenniet turnerat världen över och nu kommer de äntligen Stockholm!

James Hunter föddes som Neil James Huntsman i Colchester, Essex 1962. Han lämnade skolan som sextonåring för att börja jobba vid järnvägen men efter några år tröttnade han och upptäckte till sin stora glädje att han kunde tjäna bättre på att spela på gator och torg. I slutet av åttiotalet bildade han bandet Howlin’ Wilf & The Vee-Jays, som blev framgångsrika på den brittiska klubbscenen.

1991 fick Van Morrison upp ögon och öron för James Hunter och anlitade honom som bakgrundssångare. Bland annat medverkar han på 1994 års liveplatta “A Night In San Francisco” och studioplattan “Days Like This” från året därpå.

Efter tiden med Morrison stannade Hunters karriär av och snart var han inne i en nedåtgående spiral av diverse småjobb och spelningar på pubar och gathörn. Men så småningom tog han sig samman, startade The James Hunter Six och 2006 kom plattan “People Gonna Talk”, som satte ny fart på karriären.

Sedan dess har James Hunter blivit ett av de verkligt stora inom retro-soulen; han har toppat Billboard blues-listan och fått flera Grammy-nomineringar. Han har alltså lyckats med stycket att sälja soul till USA – en prestation som nästan är likvärdig med att sälja sand till Sahara.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar