The Refreshments

Eventet har redan varit
The Refreshmnets är ett unikum inom svenskt musikindustri. Få band har under så lång tid lyckats med att utan avbrott turnera och tilltala en så stor publik som de gör. Med en halv miljon sålda skivor, och flertalet Grammisar, har the Refreshments tveklöst förtjänat titeln som landets hårdast arbetande och mest rotfasta rock’n’roll-band.

Det är knappast någon överdrift att påstå att The Refreshments sedan 1995 har varit svenska folkets mest pålitliga leverantörer av högenergisk ”rock” och ungefär lika mycket gungande ”roll”. Genom att åka land och rike runt och spela sin musik live kväll efter kväll har de metodiskt mejslat ut en rock’n’roll-kombination så omisskännligt egen och så kompromisslöst svängig att de i över två decennier fått en stadigt växande publik att bugga loss, stampa takten med foten och höja volymen på bilstereon – ibland samtidigt.

Det började osannolikt nog på 80-talet. I en tid när syntpop och mjukmetall dominerade insåg ett gäng tonåriga gävlebor att de gillade Chuck Berry, Rockpile och klassisk rock’n’roll mer än allt annat som visades på MTV och spelades på radion. 1989 bestämde de sig för att göra något åt saken, bildade The Refreshments och har efter över en halv miljon sålda skivor (varav tolv guld och två platina), en Grammisnominering och mer än 4 000 livespelningar förtjänat titeln som Sveriges hårdast arbetande och mest rotfasta rock’n’roll-band flera gånger om.

De har nu hunnit släppa sitt trettonde album med eget material (femtonde om man räknar med två julplattor med mestadels eget material). Skivan Straight Up skulle kunna översättas till någonstans mellan ”ärlig” och ”rakt upp och ner”, och precis i den skärningspunkten hittar vi den upplevelse som är The Refreshments live.

Och! Sist de var på Nalen spelades detta klipp in – ett klipp som är uppe i över 13 miljoner visningar på YouTube där pianisten Johan Blohm visar hur en sann boogie ska låta på piano.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar