The Vaccines

+ whenyoung

Eventet har redan varit
The Vaccines tillbaka till Sverige! De brittiska indierockarna som slog igenom med dunder och brak 2011 har nyss släppt sitt fjärde album och beger sig ut på en turné som stannar på Nalen i Stockholm den 30 oktober.

Det var i slutet av år 2010 som The Vaccines drog i gång på riktigt. Debutsingeln Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)/Blow It Up släpptes och fick en enad musikkår att gå i spinn. Deras debutalbum året därpå blev det mest sålda albumet i England (2011) och succén har inte avtagit sedan dess. Bandnamnet till trots finns ingenting en kan göra för att värja sig mot denna smittsamma, ljuvliga indierock.

På senaste plattan Combat Sport – album nummer fyra i ordningen – har bandet hittat tillbaka till ett lite råare sound. Efter turnerandet med förra och tredje albumet English Graffitti insåg de att den typ av musik de trivs bäst med är när gitarren får stå i fokus. Sagt och gjort, nya skivan innehåller inte mindre än 11 gitarrsolon på sina lika många spår, och påminner mycket om debutskivan What Did You Expect From The Vaccines? – inte bara till soundet utan också hur låtarna fått växa fram genom ett tajt samarbete mellan bandets numera fem medlemmar. Kort sagt är Combat Sport ett giv där experimentell pop satts åt sidan för att lämna plats till det som bidrog till bandets succédebut för åtta år sedan: självsäker korthet, andfådd spänning och snabba gitarriff.

Support: whenyoung
Irländska trion Whenyoung kan mycket väl bli ditt nya favoritband. De möttes första gången som tonåringar på den enda lokala bar som spelade indiemusik, och bondade där över billig vodka och The Velvet Underground. Efter en flytt till London började de skriva musik tillsammans på allvar och 2017 kom första singeln. Responsen var direkt: från ingenstans blev bandet en snackis, och fler singlar släpptes. Trots att bandet idag bara har en handfull singlar släppta åker de snart ut på en egen headline-turné i Storbritannien och Irland, och kommer alltså med The Vaccines till Stockholm och Nalen i oktober.

Tider
Observera att tiderna är cirkatider och kan komma att ändras så sent som samma dag.
20:00 insläpp
ca 20:30 whenyoung
ca 21:30 The Vaccines

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar