Trampled by Turtles

Eventet har redan varit
Banjorock och bluegrassfolk med en hejdlös energi – det är Trampled by Turtles det. Prisade och hyllade såväl inom bluegrasskretsar som hos den breda massan, och inom kort aktuella med ett nytt album, tar sig amerikanarna över till Stockholm för en exklusiv konsert på Nalen i november.

Amerikanska Trampled by Turtles var från början bara ett sidoprojekt, startat av frontmannen Dave Simonett 2003. Efter att samtliga av hans instrument och tekniska utrustning blivit stulna, med undantag för en akustisk gitarr, så började Simonett söka inspiration inom genres där musiken inte behövde elektrisk förstärkning på samma sätt. Med en utgångspunkt i bluegrass och folk, och en rejäl dos rock n roll, uppstod Trampled by Turtles.

Redan 2004 kom debutalbumet men det var först 2008 med fjärde skivan Duluth som bandet fick någon större uppmärksamhet, vilket nådde än högre höjder med Palomino (2010). Där var det framför allt första spåret, Wait so long, som stack ut och blev en hitlåt. Efter ett gäng festivalspelningar, bland annat på Coachella och Lollapalooza, och ytterligare tre skivor är Trampled by Turtles tillbaka med ännu ett nytt album: Life is good on the open road som släpps den fjärde maj, och i november kommer de till Nalen Klubb.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar