A night with Legends

Eventet har redan varit
SOUL POWER MED NATE WATTS & HERMAN JACKSON

Ta på dig dina dansskor och gör dig redo att dansa hela natten lång för att hylla två ikoniska musiker från Stevie Wonders Wonderlove-band: Nate Watts och Herman Jackson. Watts och Jackson har arbetat sida vid sida med Stevie Wonder i många år samt med många andra legendariska artister, och kommer nu till Nalen för en festkväll fylld av soul, funk och disco när det är som bäst.

NATE WATTS
Född i Detroit, Nate Watts är verksam som Stevie Wonders kapellmästare och basist. Han har arbetat med Stevie Wonder i hela 45 år, varav de senaste 14 åren som kapellmästare för bandet.

Watts har också samarbetat med artister som Denice Williams, The Jackson’s Destiny Album, Lionel Richie, Diana Ross, Temptations, Gladys Knight, Pointer Sisters och Paul McCartney. Han är medskapare av flera av Stevie Wonders prisvinnande album som “Songs in the Key of Life”, “Journey Through the Secret Life of Plants” och “Hotter than July”, för att nämna några.

HERMAN JACKSON
Herman Jackson är också han från Detroit och är en Grammy-nominerad producent, kompositör, musiker och UCLA-lärare. Han har samarbetat och turnerat med Whitney Houston, Stevie Wonder, Quincy Jones, Aretha Franklin, Gladys Knight, Joe Cocker, Temptations, Patti Austin och George Benson, bland andra. Han har arrangerat för och dirigerat ett flertal symfoniorkestrar i USA, samt arbetat som musiker och kompositör för en rad olika tv-program. Herrman Jackson har bidragit med piano och synt på Grammy Record of the Year vinnande “Speakerboxxx/The Love Below” av hiphopduon OutKast.

Jackson har arbetat med Stevie Wonder i 27 år och medverkat med keyboards på Wonder’s album “Conversation Peace”, “Natural Wonder” och “A Time to Love”. De senaste tio åren har Jackson varit kapellmästare för The Colors of Christmas Tour med artister som Peabo Bryson, EnVogue, James lngram, Aaron Neville, Oleta Adams och Stephie Mills. Han har uppträtt i Vita huset för president Bush och Obama, och även framfört Nationalsången på Super Bowl tillsammans med Beyonce & Jennifer Hudson. Jackson har arbetat på Grammy Award-galan tillsammans med Christina Aguilera, Chris Brown, Yolanda Adams, Lionel Richie, Stevie Wonder och Kid Rock. Jackson har också framträtt i teveprogram tillsammans med artister som Smokey Robinson, Rod Stewart, Andrew Bocelli, Kelly Clarkson, Chaka Khan, John Legend, Robin Thicke Phillip Bailey (Earth, Wind & Fire), bland andra.

Gästartister:
The Hebbe Sisters, Joakim Bergström, Kayo & Kiralina Salandy

Bandmedlemmar:
Nate Watts – Bas
Herman Jackson – Keyboard
Mats B. Olsson – Keyboard och munspel
Morgan Ågren – Trummor
James Bradley Jr. – Trummor
Yan Carlsson Garcia – Percusionist & congas
Chuck Anthony – Gitarr
Niklas Holmberg – Gitarr
Derek Conyer – Sång
Mia Lexie – Sång
Tina Ahlin – Såang, munspel
Sandra Somai – Sång
Sara Sundberg – Sång
Peter Melin – Gitarr
Tore Berglund – Saxofon
Carl-johan Fåglefelt – Trumpet
Daniel Angebrand – Trumpet
Johan Åström – Trombon

Sven Von Essen – Konferencier

Kör – The Master’s Voice Ledd av Stefanie Sporre

Arrangerat & Producerat av Derek Conyer.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar