ARRE! ARRE! & NYA KRÖSUS

Eventet har redan varit
Malmöbaserade Arre! Arre! och Patrik Arves senaste projekt Nya Krösus intar Nalen Klubb för att under en och samma kväll leverera punk och uppror.

ARRE! ARRE!
Malmöbaserade bandet Arre! Arre! började spela tillsammans i början av 2014. 2015 släppte de det hyllade albumet A.T.T.A.C.K som nominerades till “Årets rock” till P3 Guld samt vann “Årets punk” på Manifestgalan. Sedan dess har bandet fått en ny lead-gitarrist och en ny trummis. I maj 2018 började den nya kvartetten att skapa sitt andra album “Tell me all about them” som släpptes i mars 2019 via deras nya skivbolag PNKSLM Recordings.

Bandets största inspirationskälla är 90-talets Riot grrrl-scen med en rak, straight forward punkkänsla. På andra albumet har bandet breddat sin repertoar och hämtat inspiration från post-punk, 60-tals ballader, James Brown och The Rolling Stones. Bandet är troget sitt feministiska budskap och har öppnat upp för ett mer intersektionellt perspektiv.

Under sina år har bandet delat scen med akter som Refused, Les Big Byrd och Södra Sverige. De har spelat på alltifrån Way out West till The Old Blue Last i London. Under våren och sommaren kommer de bland annat att spela på Roskilde Festivalen. De har blivit omtalade i både svensk och internationell press såsom The Line of Best Fit samt spelats på radiostationer som KEXP och Amazing Radio.

NYA KRÖSUS
Nya Krösus är ännu ett av Patrik Arves alla projekt. Utöver bland annat Teddybears och hans soloprojekt Swedish Tiger Sound är Patrik Arve, sedermera känd som Patrik von Arfve, även en del av råpunk-bandet Nya Krösus. Bandet är, enligt gubbhelvetena själva, ett “eventuellt gubbuppror.” Deras snabba, råa och hårda punk på engelska/svengelska/svenska får bandet att urskilja sig lite extra från Sveriges punkscen.

Bandets debutalbum Krösus från 2015 har blivit omnämnt i bland annat GAFFA som “en perfekt och extremt osvensk slice av punk som kör över det mesta i genren”. Året efter kom albumet II med bland annat låten Spotify vars titel enligt Rockbladet var ”ett genidrag” och även “en av plattans starkaste låtar”. Som Nya Krösus har bandet ännu bara släppt en låt officiellt, “Nya Spotify”, och en video filmad på ett livegig i en lya i Kärrtorp i slutet av 2018.

Bandet utgörs av:
Patrik von Arfve – gitarr/sång
Glasson – gura
Andreas Lindgren – bas
Fredrik FM Marcus hanterar kör, ljus, rök och en massa tjatter

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar