Bassekou Kouyate

& Ngoni Ba

Eventet har redan varit
Äntligen kommer Mali-stjärnan Bassekou Kouyate och hans band Ngoni Ba till Stockholm! Kouyate är en av de verkliga mästarna på stränginstrumentet ngoni – en antik traditionell luta från Västafrika. Han är innovativ och traditionell på samma gång och har samarbetat med många artister utanför Mali, som Youssou N‘Dour, Ali Farka Toure och Damon Albarn.

Debutalbumet “Segu Blue” (Outhere Records) som utkom 2007 vann flera priser av BBC och det efterföljande albumet “I speak fula’” blev nominerat till en Grammy. Bassekou Kouyate har sedan dess gjort hundratals konserter världen över och delat scen med bland andra Paul McCartney, John Paul Jones och Bono.

Bassekou Kouyate är född i Mali och baserad i Bamako. Där bor han med sin familj, vilka flera av dem också spelar i Ngoni Ba. Bassekou Koyates fru Amy Sacko har varit sångerska sedan bandet bildades.

2019 släpper Bassekou Kouyate och Ngoni Ba sitt femte album “Miri” (som betyder dröm på Bambara). Det är ett album om kärlek, vänskap, familj och värderingar i en tid av kriser. På albumet reser Kouyate tillbaka till sin födelsestad Garana, en liten by på strandsluttningen av floden Niger. Där tänker han på livet, långt från oljud, trafikstockningar och det politiska tumultet i Bamako.

”Ngoni-virtuosen Bassekou Kouyate kan få noter att böja sig som ljusstrålar i öken-hettan” – Time Out magazine

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar