BENJAMIN FRANCIS LEFTWICH

+ Wounded Bear

Eventet har redan varit
Med drömsk pop och superhits som ”Shine”, ”Atlas Hands” och nya singeln ”Gratitude” är denna brittiska singer-songwritern högt upp på mångas önskelista att uppleva live. Den 13 maj avslutar Benjamin Francis Leftwich sin Europaturné på Nalen.

Redan vid 10 års ålder började Leftwich spela musik – då inspirerad av artister som Bruce Springsteen och Nina Simone. I skapandet av sin musik talar Leftwich varmt om samtida artister som Ryan Adams och Arcade Fire – men musiken Leftwich själv skapar är lika unik som efterlängtad i musikvärlden. Första albumet ”Last Smoke Before the Snowstorm” (2011) hyllades stort, och stod bland annat för hiten ”Shine” som senare utsågs till ”The Most Addictive Track of the Year”.

Nu har ett tredje album släppts. Skivan ”Gratitude” är lite mörkare än Benjamins tidigare verk; stundvis en lite mer elektronisk produktion, som på supersingeln “Look Ma!”, men fortfarande drömsk och med mycket rå känsla. Det är inte för inte som singer-songwritern jämförs med artister som Jose Gonzalez och Iron & Wine.

Support: Wounded Bear

Tider
Dörrar klockan 19
Wounded Bear cirka klockan 20
Benjamin Francis Leftwich cirka klockan 21

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar