Blanco White

+ Malena Zavala

Eventet har redan varit
När brittiske Blanco White låter flamencon möta folkmusiken uppstår något alldeles unikt. Lika kraftfullt som försiktigt, och med hög teknisk precision, kombinerar han engelsk folk med ett sydamerikansk sound och resultatet är bländande. Den 25 oktober kommer han för första gången till Stockholm och Nalen Klubb.

Blanco White startade 2014 som ett soloprojekt för Londonfödde Josh Edwards. Efter att ha studerat musik och gitarrteknik i Spanien samt det tiosträngade instrumentet charango i Bolivia började Edwards utveckla sin musikstil och sitt gitarrspel – med tydlig inspiration från Sydamerika och Anderna.

I början av 2016 släppte Blanco White sin självproducerade debut-EP via Yucatan Records, och året därpå kom uppföljaren ”Colder Heavens”, då med producenten Ian Grimble (Bear’s Den, Matt Corby, Daughter). 2018 kom EP:n ”Nocturne”, med den enorm populära låten ”Olalla”, som idag har över 25 miljoner spelningar på Spotify.

Precis som namnet Blanco White antyder (blanco är spanska och white är engelska för vitt) är musiken en delikat blandning av Angloamerika och Sydamerika, av folk och flamenco, engelska och spanska. Vackert och unikt, och något alldeles extra live. Fredag den 25 oktober kommer han till Nalen Klubb.

Support: Malena Zavala
Malena Zavala är född i Argentina men bosatt i London – och hennes musik är ett resultat av just detta. Hennes latinoinspirerade mjuka indierock är lika rytmisk som ljuv, och debutskivan ”Aliso” från 2018 fick mängder av fina recensioner och hurrarop. Särskilt låtarna ”Should I try” och ”If it goes” – båda skrivna och producerade av henne själv – lockade fans från hela världen.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar