Bokanté

Eventet har redan varit
'Bokanté' betyder ”utbyte” på kreol och är en ny konstellation där musiken rör sig från blues till folkloristiska och karibiska toner med texter på kreol och franska. Bandet bildades när sångaren Michael League från legendariska jazz-funk bandet Snarky Puppy hörde Malika Tiroliens röst – en sångerska som flyttat från Guadaloupe till Kanada. De påbörjade sitt musikaliska samarbete och bandet bildades med åtta musiker från fyra kontinenter.

Bokantés bandmedlemmar har haft stora framgångar i sina karriärer och vunnit Grammys och spelat med bland andra Paul Simon, Sting och Yo-Yo Ma. Bandets medlemmar spänner mellan flera generationer, språk, länder och kontinenter. I den nya konstellationen har de smält samman och skapat ett starkt sound som en publik från hela världen kan relatera till.

På albumet “What Heat (Real World)” som kom ut 2018 har Bokanté samarbetat med Jules Buckley och Metropole Orkest. Malika Tiroliens röst målar nyanserade bilder av de utmaningar vi står inför i dagens värld med rasism, flyktingkris, en döende planet och apatin inför mänskligt lidande. Musiken kretsar kring det som förenar oss och som skapar hopp för mänskligheten.

Till Stockholm kommer bandet för en konsert med sina mjuka toner och varma hoppingivande rytmer från Karibien till Mellanöstern!

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Denna konsert är en blandning av sittande (onumrerat) och stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar