Eventet har redan varit

Electronic Force presenterar: Cat Rapes Dog + The Guilt
lördag 28 september


Electronic Force är ett elektronisk kollektiv som består av DJs, bandbokare samt festival- och researrangörer. Denna kväll bjuder de in de svenska banden Cat Rapes Dog och The Guilt för en helkväll i Nalen Klubb.

Cat Rapes Dog
I år spelar Cat Rapes Dog spelar på Wave Goth Treffen i Leipzig för första gången på 20 år, och det var även lika länge sedan de spelade live här i Stockholm, då på Tinnitus-festivalen på Elverket och på Kolingsborg. Cat Rapes Dog (CRD) är ett svenskt electropunk, EBM och heavy metal band, som bildades 1984 av Joel Rydström och Magnus Fransson. Annelie Bertilsson anslöt till bandet 1990 inför 12″ “Fundamental” och blev efter detta permanent medlem. Cat Rapes Dog albumdebuterade med “Maximum Overdrive” 1989 som året därpå fick sin uppföljare med “God, Guns & Gasoline”.

Inledningsvis släppte bandet själva ett antal album på kassett (då en trend följt av många självständiga akter av sin typ), plus ett kassettalbum och vinylsinglar på svenska skivbolaget Front Music Production.

Mellan 1989 och 1991 släppte CRD tre studioalbum på KK Records, ett belgisk oberoende skivblag som specialiserat sig på New Beat, EBM & Industrial (Frontline Assembly/Vomito Negro etc) och släppte över 300 titlar mellan 1987 och 1996. Flera CRD album släpptes senare på svenska Energy Records (Die Krupps/VNV Nation/Front 242 etc) och Subspace Communications (Covenant/Apoptygma Berzerk etc) och senast på Artoffact Records i Toronto, Kanada (2013).

Bandet gjorde sitt stora genombrott under 1993 med “Moosehair Underwear”, som producerades av Die Krupps-duon Jürgen Engler och Chris Lietz i deras kända Atom H studio. Under inspelningarna av uppföljaren “Biodegradable” (1995) lämnade originalsångaren Joel Rydstöm oväntat bandet vilket ledde till en nästan tre år lång paus innan man 1998 återvände med “The Secrets of God” med den nye sångaren John Wreibo Lindqwister och den nye medlemmen Jonas Avertoft efter att man också gjort ett skivbolagsbyte från Energy Rekords till SubSpace Communications.

THE GUILT
The Guilt är ett udda koncept av dansanta melodier och punk, kombinerat i en svettig live show. Det är tung sång, enkla beats och gitarrskrammel. Emma (sång) och Tobias (gitarrer och beats) spelar högt och enkelt, var som helst, när som helst. Du vill dansa och skrika. Du vill ha The Guilt.

Emma och Tobias bor i Malmö, men allt började i Helsingborg, med ett överväldigande behov av att spela högt och enkelt. 2012 gjorde The Guilt sin första spelning och sedan dess har de fortsatt. Den enkla uppställningen har gjort det möjligt att servera punkrockdisco på loungebarer, gallerier, lägenheter, kontor, lador och arenor över hela Europa.

År 2015 släppte The Guilt sin första EP med namnet “Die” på Heptown Records och 2016 på Suicide Records släpptes singeln “Dance to the Revolution”. Sången inspirerades av Emma Goldman-citatet “Om jag inte kan dansa, är det inte min revolution”, i tider då det är mer än viktigt att göra båda.

Biljett i dörren 320 sek

DJ:s tillkommer

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar