Chris Shiflett

+ Ludwig Hart

Eventet har redan varit
Legendariska Foo Fighters-gitarristen Chris Shiflett släpper ny solomusik och ger sig ut på turné! Den 10 april kommer han tillsammans med sitt band till Nalen Klubb för en Sverigeexklusiv konsert ingen borde missa.

Shiflett växte upp längst Kaliforniens kust i Santa Barbara, och startade sin karriär i band som No Use for a Name och Me First & the Gimme Gimmes. 1999 lämnade han dem båda för att börja spela gitarr i Foo Fighters och när deras ”One by One” släpptes 2002 var det med gitarr från Shiflett. Sedan dess är han en permanent medlem, och en av de mest långvariga, i rockgruppen.

Men Shiflett ville få uttryck för sitt egna låtskriveri och började utforska genres och musikstilar redan 2003 med punkbandet Jackson United, med vilka han gav ut två skivor. Därefter rörde han sig mot countrymusiken och under namnet Shiflett & the Dead Peasants släppte han också två skivor. Nu har turen kommit till att släppa skivor helt under eget namn. Chris Shiflett är kvar inom både rock’n’roll och countrygenren men utforskar dem till fullo: han leker med det klassiska Bakersfield-soundet, samtidigt som han inspireras av namn som Keith Richards, och kopplar in sin klassiska Telecaster i förstärkare från 80-talet, för att skapa ett eget sound med lika mycket twang som tyngd.

Shifletts kommande skiva ”Hard Lessons” är en rå, gitarrdriven platta, fylld till bredden med rock n roll, klassisk countrytwang, självbiografiska texter och hårt arbete. I samband med att ny musik släpps beger han sig ut på en turné som avslutas på Nalen den 10 april. Med sig på turnén har han Matt Star (Christopher Cross, Lisa Loeb), Brian Whelan (Dwight Yoakum) och Mark ‘Muddy’ Dutton (The Chris Robinson Brotherhood).

Support: Ludwig Hart
Örebro-bördiga Ludwig Hart beskriver sin musik som “hoppa-in-i-bilen-och-kör-iväg”-rock, men det kanske är att förenkla det något. Med svävande gitarrer, synthar och mäktiga arrangemang blir det stora ljudbilder – tänk Fleetwood Mac och Jackson Browne! Under våren kommer ett officiellt debutalbum, men redan nu finns en första singel att lyssna på: “A dream I keep returning to”.

Tider
19.00 Dörrarna öppnas
20.00 Konsertstart med Ludwig Hart, därefter Chris Shiflett

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar