Clinton Fearon

från The Gladiators (JAM)

Eventet har redan varit
En av reggaens stora legender firar 50 år som artist, släpper nytt album och ger sig ut på turné! Missa inte när Clinton Fearon, en av reggaens mest framträdande röster kommer till Stockholm och Nalen.

Clinton Fearon startade sin musikaliska banan 1969 när han gick med i den legendariska gruppen The Gladiators. Bandet blev snabbt ett av de mest inflytelserika inom genren och under 70-talet släpptes klassiker som “Chatty Chatty Mouth” och “Rich Man Poor Man” bara för att nämna några.

Under The Gladiators årtionden återfinns Clinton Fearon både som sångare, gitarrist och basist. Under 80-talet varvade han turnerande med The Gladiators med rollen som studiomusiker i Studio One och arbetade med producenter som Coxsone och Lee Perry.

Under 90-talet etablerades Clinton Fearon som soloartist och hans karismatiska och mystiska röst blev världen över förknippad med roots reggae. Under 2000-talet har han släppt flera album och 2019 släpps hans tolfte solo-album; en milstolpe i denna storslagna karriär. En unik röst, en unik musiker, en legend som fortfarande producerar nya klassiker.

Lördagen den 2 november kommer Clinton Fearon till Sverige och Nalen. En musikupplevelse utöver det vanliga som du absolut inte ska missa!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar