Cordovas

+ Joe Nolan

Det finns folk som på fullt allvar hävdar att Cordovas är världens bästa band. Och det är inte omöjligt att de faktiskt har rätt. Med trestämmig sång om berättelser hämtade från den amerikanska södern med en kosmisk country-twist, så skapar Cordovas sin egna version av amerikansk roots-rock. Lika tidlös som aktuell, med en tydlig inspiration från band som The Greatful Dead och Allman Brothers. Söndag den 24 mars kommer bandet till Nalen Klubb. Biljetter släppta!

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte “projektet” Cordovas en skiva helt själva 2012, som få fick höra och ännu färre fick se live. De tusen skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och många nyförälskade fans fick med sorg förstå att det nya favoritbandet egentligen inte fanns, och att det förmodligen aldrig skulle bli ett band som går att uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att Cordovas är ute på de amerikanska vägarna – och att de är helt hysteriskt bra. Den tre år långa trädan var bara den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövde för att kunna bygga vidare och slutföra visionen om att skapa världens bästa band.

Den slutsålda debutplattan trycktes upp på nytt och gavs ut i Europa 2017. Pressen och publiken jublade och sedan dess har Cordovas kört på med full styrka. De är ett band som är i ständigt utveckling, som trots unisona hyllningskörer vägrar slå sig till ro. I Cordovas finns en samling starka personligheter som på något sätt lyckas förenas i ett urstarkt kollektiv. Briljanta solon finns det utrymme för bara om det stärker helheten och flummiga, improviserade instrumentalpartier kan man kosta på sig om de tillför något till grupparbetet. Cordovas är en väloljad maskin som hittat en underbar balans mellan precision och galenskap.

2018 skrev Cordovas skivkontrakt med ansedda bolaget ATO och släppte det urstarka albumet “That Santa Fe Channel”, som öppnade många nya dörrar för bandet. Det är med andra ord ett band på väg uppåt som nu kommer tillbaka till Europa och Skandinavien för att möta nya och gamla vänner!

Support: Joe Nolan
Kanadensaren Joe Nolan blev ett namn för den skandinaviska publiken genom två längre turnéer och två hyllade album 2012 och 2013, “Goodbye Cinderella” och “Tornado”. Trots sin ringa ålder imponerade han stort med sitt låtskriveri, sin stora röst och enorma scennärvaro. Och sedan försvann han. Flera år präglade av skivbolagstrassel, depressioner, tvivel och överdriven alkoholkonsumtion följde innan Joe under 2018 fick ordning på livet och karriären igen. Nya plattan “Cry Baby” har hyllats stort på hemmaplan och nu återvänder Joe Nolan äntligen till Europa och Skandinavien för en lång turné som support för Cordovas.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar