Cory Henry & The Revival

feat Isaiah Sharkey & Taron Lockett

Eventet har redan varit
Konserten är slutsåld!

Cory Henry är hyllad som ”en av de bästa Hammond B3-orgel spelarna av sin generation”. Han och hans band spelar en berusande mix av blues, soul, R&B, Afrobeat, gospel och jazz där olika genres suddas ut.

Cory Henry är orgel-virtuosen från Brooklyn som både spelar och är vokalist. Han och hans band har hyllats av bland andra Rolling Stone, NPR, Keybord Magazine och The Boston Globe. Han har en mjuk och intim röst som samtidigt är extatisk. Medan hans keybordspelande ofta jämförs med Oscar Peterson och Herbie Hancock är han som vokalist inspirerad av bland andra Michael Jackson, Marvin Gaye och Prince.

”Den mänskliga rösten är så kraftfull. När jag sjunger är det som ett extra sätt att sammankoppla och kommunicera med människor utöver det jag kan göra när jag spelar orgel” säger Cory Henry. På sitt senaste debutalbum med The Funk Apostles Art of Love har han klivit fram och tagit rollen som sångare och frontfigur. På samma gång futuristiskt och retro, experimentellt och klassiskt är det ljudet av en innovativ själ som kommer ut helt och fullt som en historieberättare.

Cory Henry, född i Brooklyn New York, har gjort sig mest känd för sin roll i Snarky Puppy, den instrumentella jazz-pop orkestern som hyllats av bland andra tidningen Rolling Stone. Han debuterade redan vig sex års ålder på Harlems legendariska Apollo Theater och vid 19 års ålder turnerade han med jazzikonen Kenny Garretts band. Sedan dess har han turnerat och spelat in med bland andra Bruce Springsteen and The Roots till P. Diddy och Yolanda Adams.

Till Stockholm kommer han med bandet The Revival feat Isaiah Sharkey & Taron Lockett.

I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar