Freedom Call

+ REXORIA

Eventet har redan varit
Få band har varit så framgångsrika inom power metal-genren som tyska Freedom Call. Deras "happy metal", som de själva beskriver den, har tagit med bandet på turné efter turné runt om i Europa, och den 3 november är det dags för Stockholm och Nalen Klubb.

När Freedom Call bildades 1998 var det i fotspåren av band som Gamma Ray, Hammerfall och Blind Guardian. Debutalbumet “Stairway to Fairyland”, som släpptes 1999, gav dock metalscenen något nytt och något annorlunda, och succén var ett faktum. Sedan dess har bandet släppt ytterligare åtta studioalbum. Den senaste skivan “Master of Light” kom 2016 och mottogs – liksom de flesta av tyskarnas album – varmt av fans och publik.

Den turné som Freedom Call nu ger sig ut på som stannar på Nalen i november, blir deras årsjubileum – det är ju 20 år sedan debuten, och det förtjänar att firas.

Support: REXORIA
REXORIA är ett melodiskt metalband från Småland med influenser av powermetal och folkmetal. 2018 släpptes deras första album “Queen of Light” som blev väl mottaget av publiken. Med sig till spelningen i Stockholm har de även nya albumet Ice Breaker, som släpps den 18 oktober. Tidigare har de spelat med band som Battle Beast, Dynazsty, Bloodbound, Thobbe Englund (Sabaton) och nu är det dags att värma upp publiken inför Freedom Call!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar