GREENLEAF

+ SECOND SUN

Eventet har redan varit
Under en magisk kväll någon gång per år förser Undergången dig med några av nutidens absolut bästa band inom genrer med doft av öl, fuzz, ondska och kärlek. Denna kväll: Greenleaf + Second Sun.

Nu är det äntligen dags för Undergången igen!
Det sker på årets första löningsfredag och vi har lyckats landa det första stockholmsgiget sen 2015 med stonerlegenderna GREENLEAF!! Och de kommer i gott sällskap med SECOND SUN, huvudstadens egensinnigaste rockband!

GREENLEAF började som ett sidoprojekt i Borlänge för drygt 20 år sedan. Redan 2000 släppte de sin debut-EP “Greenleaf” och tog sina första steg på den vibrerande stonerscenen.

Nu, nästan två decennier senare, har de släppt sin sjunde fullängdare “Hear the Rivers” och nu är bandet mitt i fokus.
De har hunnit utveckla sitt sound till en drivig, mångfacetterad heavy rock som vibbar av boogie, träsk-blues och forna seklers chain-gang-sånger.

Men i Borlänge har de stannat. Förutom när de är ute och turnerar i Europa vill säga, vilket har lett till att de blivit den fullfjädrade naturkraft till live-akt som det är idag.
På allvar – det är nästan löjligt bra.

SECOND SUN bildades på nyårsafton 2010 sittandes på ett hallgolv, spelandes gamla Pentagram-låtar och skrikandes “VI SKA HA ETT BAND SOM LÅTER FAN EXAKT SÅHÄR!” Så blev det inte riktigt.
De spelar istället en vild och charmerande blandning av progg-, folk- och spacerock med glimrande klipska texter på svenska. Oftast handlar låtarna om jämmer och elände, men det svänger som fan under tiden!

2015 släpptes debuten “Hopp/Förtvivlan” och tidigare i år kom uppföljaren “Eländes Elände”, som snabbt har befäst deras popularitet och position som ett av den svenska rockens unikum.
Har du lyckats missa dem fram tills nu så är det hög tid att dra igång valfri platta illa kvickt, du kommer inte att ångra dig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar