HÄLSINGEVIND
lördag 25 maj


Engmans Kapell, Per Persson & Nya Packet, Sofia Karlsson och trollkarlen Jakob Ljungkvist.

Sommaren 2018 startade Folkparksturnén Hälsingevind, ett initiativ taget av bandet Engmans Kapell och artistbyrån Jubel. Visionen var att skapa ett koncept på temat Hälsingland, med sommar och glädje. Som en uppdaterad version av Rocktåget – lokalt i Hälsingland. Matvagnar, en ölbuss och samarbetspartners hängde med på turnén och succén var ett faktum.

Till sommaren 2019 väntar flera nyheter. Antalet utställare och aktiviteter ökar, spelställe byts i Edsbyn (från Idrottsparken till Öjeparken) och konceptet tas utanför landskapet. Den 25 maj kommer nämligen Hälsingevind till oss på Nalen i Stockholm.

Med på sommarens Hälsingevind är precis som förra året Engmans Kapell, Per Persson & Nya Packet och trollkarlen Jakob (som även agerar konferencier). Nykomling i gänget och i Hälsingland är folkmusikstjärnan Sofia Karlsson.

Engmans kapell har under årens lopp spelat till sig en stor skara fans, framförallt hemma i Hälsingland där de alltid drar fulla hus. Det handlar om energi och spelglädje när bandet står på scenen. Musiken har beskrivits som “hälsingsk folkrock” och det egna materialet blandas gärna live med en och annan irländsk favorit.

Ett antal år har gått sedan Perssons Pack sa tack och hej med två utsålda spelningar här på Nalen i Stockholm. Sedan avslutet med Perssons Pack har frontmannen Per Persson turnerat på egen hand och blandat gammal repertoar med eget nytt, delvis osläppt material. Men, saknaden efter ett band blev för stort. Sagt och gjort: Per Persson och Nya Packet är här!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar