Hante. + Sólveig Matthildur + Kaos

Klubb DÖD

Eventet har redan varit
Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för dig som uppskattar mörk musik med underground- och DIY-anda. Klubb DÖD ger er de senaste och mest briljanta akterna inom scenen. Denna kväll hela tre akter: Hante., Sólveig Matthildur och Kaos!

HANTE.
Hante. är Hélène de Thoury, även känd från Phosphor och duon Minuit Machine. Hante. bjuder på dunkla, filmiska och vemodiga synthmattor. Kanske synthwave när det är som allra bäst. Musiken är avskalad och ren och Hélènes dystra, stillsamma sångröst passar detta format som handen i handsken. Senaste albumet “Fierce”, vilket är det fjärde i ordningen, släpptes i januari 2019 via Metropolis Records.

SÓLVEIG MATTHILDUR
Känd som keyboardist i Kælan Mikla och zine-redaktör för Isländska MYRKFÆLNI är Sólveig Matthildur något av ett nav vad gäller nutida alternativ musik från nyss nämnda örike. Via samarbeten med bland andra Drab Majesty och Hante. samt flitigt turnerande både med Kælan Mikla och solo har hon snabbt gjort sig ett namn på den internationella scenen. “Constantly in Love” lyder titeln till Sólveigs andra album, del dark wave, del poetisk spoken word och del elektronisk downtempo.

KAOS!
Eva och Kristian träffades för första gången år 2003. Deras likasinnade intresse för den elektroniska musiken gjorde att de så småningom började göra musik ihop. Deras första singel “Undesired Isolation” släpptes i juni 2010. Debutalbumet “Scream in Silence” släpptes i juni 2013. Bered er på medryckande synthpop med starka influenser från Yazoo, Eurythmics, Kim Wilde och Blondie.

DJ: Chiots à la marth

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar