Jason Ringenberg

Eventet har redan varit
Gudfadern av americana – Nashville-bördiga Jason Ringenberg – kommer till Nalen! Ringenberg har, utöver en lång och hyllad solokarriär, varit frontfigur i bandet Jason & The Scorchers och har en närmast omisskännlig låtskatt där han rör sig fläckfritt mellan americana, honkytonk, country och rocknroll. Biljetter släppta!

Jason Ringenberg slog igenom i slutet av 80-talet som sångare och frontfigur i bandet Jason & The Scorchers. Med hits som ”White Lies” och “Route 66”, samt flertalet hyllade covers som “Absolutely Sweet Marie”, stod bandet för en ny Nashville-baserad typ av rocknroll – lika delar country som punk och rock. 1999 valde dock Ringenberg att satsa på solokarriären, och har sedan dess levererat fem fullängdsskivor varav senaste alstret “Stand Tall” kom tidigare i år.

Som soloartist har Ringenberg rört sig mer mot den moderna americanan, och har bland annat blivit kallad för just “the Godfather of Americana” av brittiska musikmagasinet Mojo. Men influenserna är många, och på det senaste albumet finns lika mycket blues som honkytonk, rocknroll och punk. Som vanligt är texterna en salig blandning som berör allt från lantbruksnostalgi, iakttagelser om samhällets utveckling och andra bisarra spaningar av nutiden.

Sedan 2002 har Jason Ringenberg även en karaktär som heter Farmer Jason, där han vänder sig till barn och lär dem hur saker och ting fungerar på en gård och i skogen. Som Farmer Jason har Ringberg vunnit det amerikanska tv-priset Emmy.

Nu kommer dock Ringenberg att lämna sin älskade farm i Nashville för att åka över till Europa där han kommer att turnera runt med tåg (!). Onsdag den 25 september kommer han till Stockholm för en solokonsert – missa inte chansen att uppleva en av vår tids bästa entertainers!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar