Jessica Pratt

Eventet har redan varit
Amerikanska Jessica Pratt har jämförts med storheter som Joni Mitchell, samtidigt som hennes stil och sound står för något helt eget. En mystisk och tystlåten slags folkmusik, med stor intimitet och kraftfull lätthet. Onsdag den 20 mars kommer Pratt till Stockholm för ett Sverigeexklusivt gig på Nalen. Biljetter släpps fredag 7 december klockan 11.00 via nalen.com.

Efter att ha skrivit och producerat ett antal demos och snabbt vunnit en liten fanskara tog Jessica Pratt steget att flytta från San Francisco till Los Angeles. Väl i L.A. spelade hon in det som skulle bli den officiella debuten – och vilken debut det blev. Skivan tog med henne på en turné världen över och allt fler förälskade sig i Jessica Pratt och hennes närvaro, texter och sångröst.

Hennes nästan akrobatiska falsettsång, ackompanjerad av mjuka instrument som gitarr, flöjt och piano, försätter lyssnaren i ett drömlikt och nästan hypnotiskt tillstånd; en vacker dvala där avstånd och närhet smälter samman. Tyst, mystiskt och alldeles, alldeles underbart.

Nu är det också bestämt att Pratt släpper ett tredje album, ”Quiet Strings” den 8 februari. Huvudsingeln från den kommande skivan, låten ”This time around”, blev tokhyllad av allt och alla, och bland annat musikjätten Pitchfork utnämnde den till Best new track. Den nya skivan skrevs och spelades in i Los Angeles och producerades tillsammans med Al Carlson (St Vincent, Gabi, Yusuf/Cat Stevens).

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar