Jonah Nilsson

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

Eventet har redan varit
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Denna kväll: Jonah Nilsson – elegant souldränkt funkpop med stuns, melodisk styrka och självsäkerhet.

När Jonah Nilsson och hans vänner i Dirty Loops hösten 2010 lade upp en cover på Lady Gagas ”Just Dance” på Youtube kunde de nog inte föreställa sig den enorma respons som följde. Utan att ha någon marknadsföring i ryggen var det mest en kul grej. Men efter 100 000 visningar på Youtube och mer än 10 000 delningar till Facebook bara på två månader var succén ett faktum. Ordet ”viral” är minst sagt passande i sammanhanget. Snart hittade de fram till producenten David Foster som fixade skivkontrakt på anrika Verve Records.

Världsturnéer inför utsålda konserthallar följde och snart blev Jonah Nilsson signad av ingen mindre än Quincy Jones! Jones har berömt Nilsson för hans kreativitet och känsla, och det är många som med spänning ser fram emot det debutalbum som Jonah Nilsson filar på för närvarande.

Det är också många som hört singlarna som lovar så mycket. Popfunkkaramellen “Coffee Break” måste få den mest övertygade tedrickare att bli sugen på en rykande kopp kaffe! Smittande melodi, snygg produktion, stunsigt beat – och så Jonahs makalösa röst över det. Det är bara att ställa in sig på den bästa fikastunden i livet när det nu blir dags för Jonah Nilsson att inta Nalens scen med sin sprakande blandning av R&B, funk, soul och pop.

Line-up:
Jonah Nilsson – sång, keyboard
Kefa Figaro – trummor
Tobias Grenholm – bas
Kristian Kraftling – keyboard

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar