Maimouna Youssef

Eventet har redan varit
Maimouna Youssef – aka Mumu Fresh – är Grammynominerad rappare och sångerska som sjungit med The Roots, Erykah Badu, Common och flera av de största namnen inom soul och hip-hop. Men hennes talang och fantastiska röst står för sig själv, så 2011 satsade hon på en solokarriär och gav ut albumet "The Blomning".

Hon blev en viral succé när hon uppträdde på NPR’s Tiny Desk med gruppen August Green. Hon har även släppt mixtapen “The Reintroduction of Mumu Fresh”, och det senaste projektet som hon gett ut med DJ Dummy är skivan “Vintage Babies” som kom ut 2017.

Maimouna Youssef har sjungit jazz och gospel sedan barndomen och började rappa i tonåren. Hon växte upp i Baltimore i en konstnärsfamilj och säger i en intervju till NPR att; ”Min bror…hade hittat på att tjejer inte fick gå ut på sommaren om de inte kunde rappa. Jag gick ut och försökte freestyla, och började battla med honom”.


Hon blev Grammy-nominerad 2007 för sitt bidrag till The Roots hitlåt “Don’t Feel Right”. Hon har även sjungit och turnerat med bland andra Sting, Nas, Lauryn Hill, Jill Scott, D’Angelo Femi Kuti och många fler. 


I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar