Mavis Staples

Eventet har redan varit
Det finns ett fåtal människor som med all rätt kan beskrivas som legendariska. Mavis Staples är en av dem. Med en röst av ursinnig styrka och enorm passion har den snart 80-åriga Mavis betytt fenomenalt mycket för soul- och gospelgenren. I juni välkomnar vi henne tillbaka till Sverige och Nalen – där hon senast uppträdde 2013.

Chicago-födda Mavis Staples började med musik redan som elva-åring, då tillsammans med sin far och sina syskon i gruppen The Staples Singers. Hennes solodebut kom 1969 och sedan dess har det fortsatt. Mavis Staples turnerar i snitt 200 dagar per år, och alla som en gång sett henne förstår varför. Hennes gospelskolade röst med en säregen raspighet liknar ingen annans, och när en av världens kanske starkast lysande soulstjärnor fyller 80 år görs det såklart med ytterligare en turné.

Den 8 februari släpper hon ett nytt livealbum som spelades in på sångerskan 79:e födelsedag under en konsert på Union Chapel i London. Nyligen gjorde Mavis Staples också ett oerhört hyllat samarbete med irländska artisten Hozier. Tillsammans skrev de låten ”Nina cried power”, som är lika mycket en hyllning som en påminnelse om de många artister som på olika sätt kämpat för att göra sin röst hörd – däribland Mavis själv, som länge varit en människorättsaktivist. 2015 släpptes också en dokumentär om Mavis, om hennes tid i The Staples Singers och som soloartist, som hyllades unisont.

Line-up
Mavis Staples – lead vocal
Rick Holmstrom – guitar
Stephen Hodges – drums
Jeff Turmes – bass
Donny Gerrard – backing vocals
Vicki Randle – backing vocals

Dörrar klockan 20, konsertstart cirka klockan 21.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar