Mipso

Eventet har redan varit
Med ena foten i traditionell bluegrass, den andra i modern countryfolk har amerikanska Mipso på kort tid blivit ett av americana-genres främsta namn. Tidskriften Rolling Stone listade högt dem bland "Artist You Need To Know” och på AmericanaFest i Nashville 2018 var Mipso ett av de hetaste banden – med all rätt! Den 11 november kommer de till Nalen Klubb – biljetter släppta!

Mipso gör musik med rötter i amerikansk folkmusik för nutida publik och har blivit ett stort namn hos indie-publiken med mängder av streams på Spotify. Kvartetten består av Jacob Sharp (mandolin, sång), Wood Robinson (bas, sång), Joseph Terrell (gitarr, sång) och Libby Rodenbough (fiol, sång) och är hemmahörande i North Carolina, USA.

Deras moderna bluegrass är i mångt och mycket format av spänningen mellan den liberala staden Chapel Hill, där kvartetten bor och verkar, och de betydligt med lantliga och konservativa omgivningarna i North Carolina. Resultatet blir en akustisk stringband-tradition som möter alternativ-country och som blandas med traditionella toner från Appalacherna. Ett på många sätt unikt sound som helt enkelt gör Mipso till ett minst sagt spännande band.

2018 släppte bandet sin senaste fullängdsskiva ”Edges run” och gav sig då ut på en tre veckors lång turné runt om i Sverige. När Dagens Nyheters recensent Po Tidholm såg dem i Östersund gav han dem en fyra i betyg, och beskrev dem som väldigt sofistikerade, totalt tonsäkert och som en ”medelklassens moderna bluegrass”. Nu kommer de tillbaka och den 11 november spelar de på Nalen Klubb.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar