Osunlade

Stockholm Jazz Festival

Eventet har redan varit
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Denna kväll: Osunlade!

Senaste skivan Oslunade släppt heter “The Quieter You Become, The More You Hear”. En programmatisk titel – Osunlade är en man som gärna vänder sig mot sitt inre och mot de andliga dimensionerna i sin jazziga housemusik. Men vägen till denna andliga house har inte varit spikrak.

Osunlade upptäcktes som sjuttonåring av sångerskan Toni Basil (mest känd för låten ”Mickey” som Carola gjorde en cover av på sitt debutalbum Främling). Basil tog med Osunlade till Hollywood där han började göra musik till barnprogrammet Sesame Street. Snart producerade Osunlade även annat – som bland annat rapparen Gerardo och hans megahit ”Rico Suave”. Men efter många år i Hollywoodmaskinen tröttnade Osunlade och drog sig tillbaka.

I sitt sökande hittade han till Ifa – en naturdyrkande kult/religion som härleds från Afrikas Yoruba-stammar och som utövades av de slavar som hämtades till Amerika. 1999 grundade Osunlade sitt Yoruba Records och hade plötsligt plattformen han drömt om länge: ett skivbolag för ett andligt sound, för en jazzig deephousemusik som överskrider gränser. Osunlade har gett ut skivor med stora namn inom housemusiken som Danny Krivit, John Beltran och Vince Watson – men när han kommer till Stockholm Jazz Festival presenterar han självklart sin egen andliga musik som mixar dagens dansgolv med en urgammal religiös dyrkan av naturen.

Support: Jess Gannon

Stockholm Jazz Festival 11-20 oktober 2019
Stockholm Jazz Festival är årets största jazzhändelse och en av Sveriges äldsta festivaler. Årets festival är den åttonde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten (2012). Sedan dess har festivalen vuxit sig större och starkare och nått nya publikgrupper och scener. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar