Oz Noy Trio

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

Eventet har redan varit
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Denna kväll: Oz Noy Trio!

Israelfödde Oz Noy är sedan ankomsten i New York 1996 en av den amerikanska storstadens centralgestalter inom fusionjazz och närliggande genrer. Han har spelat och turnerat med så gott som alla! Bara för att ta några exempel: Richard Bona, Nile Rodgers, Dave Weckl, Mike Manieri, Bill Evans och The Gil Evans Orchestra.

Han spelar bluesigt, blyhårt och luftigt experimentellt på samma gång som det är tekniskt raffinerat. Med sig på scen har han två herrar som inte heller skäms för sig. Trumvirtuosen Dennis Chambers har backat upp John McLaughlin, Mike Stern och många andra. Basfenomenet Jimmy Haslip var en av grundarna till Yellowjackets.

På senaste albumet “Booga Looga Loo” blandar Oz Noy boogaloo med jazz och sköna R&B-grooves med sin oförutsägbara harmoniska känslighet, vassa frasering med grym blueskänsla. Här ryms fyra Oz Noy-kompositioner sida vid sida med pulserande tolkningar av klassiker av Theolonious Monk, The Beatles, The Beach Boyx och Ray Charles.

Oz Noy – gitarr
Dennis Chambers – trummor
Jimmy Haslip – bas

Stockholm Jazz Festival 11-20 oktober 2019
Stockholm Jazz Festival är årets största jazzhändelse och en av Sveriges äldsta festivaler. Årets festival är den åttonde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten (2012). Sedan dess har festivalen vuxit sig större och starkare och nått nya publikgrupper och scener. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar