Sam Outlaw

+ Lydia Luce

Eventet har redan varit
Sam Outlaw är en närmast chockartat framgångsrik countrysångare från södra Kalifornien som formats av amerikansk västkustcountry, samtidigt som han sugit åt sig av allt från klassisk Bakersfield-honky tonk till sjuttiotalets Laurel Canyon-pop, och blandar ihop alltsammans till ett sound som är lika delar då, nu och längre in i framtiden.

Från början var musiken vara en bisyssla för den unge South Dakota-födde Samuel Morgan. 2009 började han uppträda på lokala barer under namnet Sam Outlaw, samtidigt som han arbetade heltid med marknadsföring. Sex år senare sa han upp sig från sitt jobb och bestämde sig för att satsa helhjärtat på musiken. Samma år släppte han sitt debutalbum ”Angeleno” och uppmärksamheten från musikkännare som Rolling Stone och NPR lät inte vänta på sig.

Den internationella uppmärksamheten var inte lika direkt, men med Outlaw:s andra album “Tenderheart” var succén ett faktum. Albumet sköt direkt upp på svenska albumlistans 14:e plats, och Sveriges Radio P4 hade låten “Trouble” på sin spellista i anmärkningsvärda 16 veckor.

Nu har Sam Outlaw varit i studio och spelat in en ny platta som släpps lagom till att han kommer tillbaka till Sverige igen – den 24 september spelar han i Stora Salen.

Support: Lydia Luce

Tider
Insläpp kl 20.00
Lydia Luce ca kl 20.30
Sam Outlaw ca kl 21.15

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar