Sarah McKenzie

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

Eventet har redan varit
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Denna kväll: Sarah McKenzie – jazzstandards och nyskrivet som låter klassiskt i händerna och rösten på hyllad pianist och sångerska.

Stilsäkra tolkningar av jazzstandards och egna kompositioner som flirtar med jazzens historia och bossanovan har gjort australiensiska pianisten och sångerskan Sarah McKenzie till ett stort internationellt namn.

Det stora genombrottet kom med albumet “Paris in the Rain” 2017. Den släpptes av anrika Impulse! och föregicks av en längre vistelse i den franska huvudstaden. Ett av de starkaste spåren var titellåten – som Sarah McKenzie skrivit själv. Den smälte fint in vid sidan av superklassiker som bland annat Tea For Two. Orkester Journalens recensent Dan Backman tyckte att den direkt kunde få ”en plats i den ständigt uppdaterade stora amerikanska sångboken”.

Det är så hon fortfarande arbetar. Senaste albumet, “Secrets of My Heart”, är inspelad i en annan välrenommerad jazzstad, New York. Även på den är det jazzstandards sida vid sida med egna kompostioner – som den unga pianisten och sångerskan skrivit själv. Hon framför allt med ett säkert driv och en stor kärlek till jazzens historia – och eftersom skivan är inspelad i New York avslutar hon den såklart med ”The Gershwin Medley”.

Denna konsert har ståplats och begränsat antal onumrerade sittplatser, först till kvarn.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar