Eventet har redan varit

A SWARM OF THE SUN + THE MOTH GATHERER + VAK
FREDAG 3 MAJ


Det är tre band i högform som kliver upp på scenen på Nalen Klubb - alla aktuella med varsitt album.
Den röda tråden är tyngd, melankoli och mörker. En kväll utöver det vanliga.

A SWARM OF THE SUN

Sedan debuten för 12 år sedan har Stockholmsduon A Swarm of the Sun med kompromisslös integritet förädlat sitt säregna musikaliska mörker. Nyligen släppta albumet “The Woods” är ett mästarprov i gränsöverskridande och nattsvart postrock. I år ställer sig bandet på Europas scener för första gången på över ett decennium. Tillsammans med en handplockad skara musiker, med bland annat tidigare medlemmar från Tiger Lou och The Old Wind, kommer de bjuda oss på en bländande vacker resa ner i underjorden.

THE MOTH GATHERER

The Moth Gatherers senaste skiva “Esoteric Oppression” har rullat in som en tjärsvart våg i plogformation. Soundet är tungt och fokuserat, en elektronisk undergångsbasun med fötterna i doom och sludge. Kvartetten har sedan debuten “A Bright Celestial Sky” 2010 förfinat förmågan att förmedla ovillkorligt och absolut momentum med sina framträdanden, och bandets hyllade spelning på Høstsabbat skvallrar om toppform. Bandet bildades 2008 av Victor Wegeborn och Alex Stjernfeldt, och har sedan dess arbetat med bl.a. Dennis Lyxzén (Refused / The (International) Noise Conspiracy) och Thomas Jäger (Monolord).

VAK

VAK är tillbaka från de dödas rike med sitt andra album “Loud Wind”, som ges ut av Indie Recordings (Kvelertak, Shining, Cult of Luna) senare under 2019. Stockholmsbandet levererar ett mångsidigt alster – det är både snabbt och intensivt, tungt och mörkt. Dessutom ingår det en hyllningslåt till Freddie Wadling, med det enkla och passande namnet ”Freddie”. VAK har en bakgrund och nutid i många olika band och genrer, som Switch Opens (ex. Fingerspitzengefühl), Misery Loves Co., Slowland, Råtta, Sesam, Gordon Fights, Music is the Weapon, The Field och Gösta Berlings saga.

Biljett i dörren kostar 200 SEK.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar