Ten Years After

Eventet har redan varit
Brittiska bluesrockbandet Ten Years After kommer till Sverige med en hyllningskonsert till Woodstockfestivalen 1969 – 50 år sedan de själva uppträdde på festivalen och uppnådde stjärnstatus.

När det brittiska bluesrockbandet Ten Years After bildades utanför Nottinghamshire i slutet av 1960 var det få som trodde att samma band skulle bli en av Woodstock-festivalens mest minnesvärda akter 1969. Debuten hade kommit bara något år tidigare och trots en kortare turné och ett antal konserter i USA hade genombrottet inte riktigt skett. Men så spelade de ”I’m going home” på Woodstock, och resten är historia.

Sedan dess har bandet gett ut en imponerande katalog med skivor – trots ett antal uppbrott och år isär. Varje uppbrott har dock följts av en ny början, med de två grundmedlemmarna Ric Lee och Chick Churchill som hängt med sedan starten. När originalsångaren Alvin Lee gick bort under 2013 – till följd av komplikationer från en operation – tvingades bandet dock ta ett beslut: ska vi fortsätta eller ska vi lägga ner? Det var till slut viljan att hålla minnet av Alvin Lee vid liv som gjorde att bandet fortsatte – med mer energi än någonsin.

Bandet levererar fortfarande med full kraft och kommer att framföra alla deras klassiker blandat med nya låtar från den senaste skivan. De två grundmedlemmarna Ric Lee och Chick Churchill har förstärkt med nya medlemmar: Colin Hodgkinson (Backdoor, Peter Green, Alexis Corner, Spencer Davis, Chris Rea, John Lord) på bas och Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood) på sång och gitarr.

Support: Frano

Tider för kvällen:
Dörrar: 20.00
Support: Frano ca 20.30
Ten Years After: ca 21.30

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar