KAAH + THE ENDORPHINS + MELO

Stockholm Soul

Eventet har redan varit
I samarbete med Kulturhuset Stadsteatern presenteras Stockholm Soul – Sveriges nya festival för modern soul. En tidlös genre som hela tiden förnyar sig och tar nya uttryck: R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats – alla innehåller de soul! Under festivalen kommer några av soulscenens mest intressanta och aktuella namn att ta plats på Nalen. Biljetter släppta!

KAAH
Det finns musik som är stillastående och så finns Kaah. På Kaah:s nya skiva “New Orleans” hör man en artist i ständig förändring. Albumet spränger musikaliska vallar och växlar mellan monoton funk, houseiga toner och samtida soul. På samma gång hypermodernt och djupt rotat i den afroamerikanska musikhistorien.

“New Orleans” är Kaahs sjätte album i en karriär som startade för över 20 år sedan när han revolutionerade svensk musik genom att göra soul på svenska grundat i gedigen hiphoptradition.

THE ENDORPHINS
Hon är sångaren med den gyllene rösten. Han är producenten och textsmeden. De har känt varandra hela livet och de växte praktiskt taget upp mitt i den blommande musikscenen i Stockholm. Tillsammans är de The Endorphins. Inspirerade av 90-talets rnb, 60-talets motown, vardagens poesi och i enkla ord – så skapar The Endorphins drömmig, euforisk, soulful och funky musik baserad på feel-good-vibes och rosa sockervadd.

“Vår musik handlar om att framkalla endorfiner. Det handlar om kärlek, vänskap, klubbar, fester och sex. Vi vill sprida bra energi, med en touch av future RnB. Energin i våra låtar influeras mycket av den energin som existerade i NYC under 70-talet – den där flykten från verkligheten som disco-eran bestod av” säger The Endorphins.

MELO
Under sitt kreativa alias Melo, skapar Nils Tull musik som andas soul och rnb. En sångare, musiker och producent, som med sitt debutalbum Off My Chest tog kritiker och musikälskare med storm. Uppföljaren lät vänta på sig, men nu jobbar Melo på ett nytt soloalbum. På Sthlm Soul spelas några av dom nya låtarna för första gången någonsin. Uppbackad av musiker i världsklass, alltid med Melos unika röst i fokus, blir det en spelning du inte vill missa.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar