The Lemonheads

+ Karl Larsson (Last Days of April)

Eventet har redan varit
STÖRRE LOKAL – FLER BILJETTER SLÄPPTA!
Det var många som ville se Lemonheads – så många att biljetterna sålde slut på mindre än en vecka. Nu har vi lyckats ordna så att konserten flyttar från Nalen Klubb till vår största scen Stora Salen, och i samband med det släpper vi också fler biljetter!

Få band har lyckats göra ett så massivt avtryck i pophistorien som The Lemonheads – utan att för den skull tvingas kompromissa sig själva. Och även om det har gått nästan tio år sedan The Lemonheads släppte skivan ”Varshons” är de mer aktuella än någonsin. Den 8 februari släpps nämligen nya skivan ”Varshons 2” och drygt en månad senare, närmare bestämt den 6 mars, kommer The Lemonheads till Nalen.

The Lemonheads föddes när Evan Dando och Ben Deily gick på högstadiet i Boston i mitten av 80-talet. Bandet döptes efter ett slags godis. ”Lemonheads” är söta inuti, men sura utanpå – en bra metafor för bandets sound.

Evan Dando har som låtskrivare alltid varit före sin tid. Ett år innan grungen slog igenom släppte The Lemonheads albumet ”Lovey” som sträckte sig mellan punk, rock, country och metal. Men det kostar att vara innovativ. Skivan sålde bara runt 30 000 kopior och med Dando i spetsen satte nu bandet ut för att jobba på nytt material. Dando skrev då det storslagna albumet ”It’s a Shame About Ray” som blev bandets steg från indievärlden ut i dags- och rampljuset.

Sedan dess har bandet släppt ytterligare en handfull plattor, varav den senaste – coveralbumet ”Varshons” – släpptes under 2009. Men i vår kommer bandet alltså att spinna vidare på ”Varshons” genom att släppa ytterligare en samling tolkningar av andras material – däribland musik av Yo La Tengo, Lucinda Williams och The Eagles.

Precis som alltid när Dando sätter sitt sigill på något så kommer det kommande givet att vara helt fantastiskt.

Support: Karl Larsson (Last Days of April)

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/6w7fc6IZlo5zwBaKT5jU1X?si=3kh7y2xTS82YtgtVvrI2dw