The Lesson GK

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

Eventet har redan varit
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern. Denna kväll: The Lesson GK – New York-kollektivet som står för en dynamisk mix mellan genrer som funk, jazz, soul och hiphop.

De som upplevt The Lesson GK live brukar tala om en känsla av gemenskap, magi och hemmahörande. New York-kollektivets musiker är tekniskt skickliga och oerhört samspelta.

Det började med spontana jam-sessioner för nio år sedan. Året var 2012 och The Lesson GK blev snart en hörnsten i New Yorks musikliv. Deras sömlösa blandning av experimentell hiphop (där sångaren och MC:n växelverkar elegant), jazz, R&B, funk och smart, framåtblickande soul blev en publikfavorit. Bandets tekniska kunnande och starka scennärvaro blev snabbt en snackis – och har tagit dem ut i världen. Nu kommer de för första gången till Sverige och Sthlm Jazz Festival.

Line-up:
J. Hoard – sång
Phaseone – MC
Lenny “The Ox” Reece – trummor
Julian Pollack – klaviatur
Christian Almiron – klaviatur
Dave Cutler – bas

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar