The Pineapple Thief

feat Gavin Harrison + support O.R.k.

Eventet har redan varit
Proggressiva rockbandet The Pineapple Thief feat Gavin Harrison är aktuella med nytt album, och beger sig ut på en turné som stannar på Nalen den 5 mars 2019. Nya skivan ”Dissolution” släpps den sista augusti.

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen, och vara det bäst säljande bandet på skivbolaget Cyclops.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. När de nu är aktuella med skivan ”Dissolution”, album nummer tolv i ordningen, är det en efterlängtad skiva som befäster gruppens plats som ett av Europas främsta band när det gäller experimentell rock.

För denna turné har bandet med sig Gavin Harrison på trummor. Harrison har tidigare spelat i band som King Crimson och Porcupine Tree, och var med på studioinspelningarna av såväl kommande skivan som den föregående.

SUPPORT: O.R.k.
Supergruppen O.R.k. kommer med som support! Bandet, som bland annat består av Pat Mastelotto (tidigare trummis i King Crimson) och Colin Edwin (tidigare basist i Porcupine Tree), har hittills släppt två fullängdsalbum. Deras musik är en salig blandning av post-metal, progressiv rock, ambient, psychedelia, experimentell elektroniskt … se- och hörvärt, helt klart!

ca tider för ikväll

20.30 O.R.k
21.30 TPT

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar