Ural Thomas & The Pain

Eventet har redan varit
Den 23 mars intas Nalen Klubb av amerikanska Ural Thomas och bandet The Pain. Utan att lova för mycket känner vi oss ändå säkra när vi säger att soul inte blir bättre än såhär. Biljetter släppta!

Om livet skulle vara rättvist, skulle Ural Thomas vara ett välkänt namn. Hans låtar hamnade på mixtapes tillsammans med James Brown, Otis Redding, and Stevie Wonder (med vilka Thomas även har delat scen med). Han släppte ett antal singlar under 60- och 70-talet, mest uppmärksammad blev ”Can You Dig It”, där soulstjärnorna Merry Clayton, Mary Wells och Brenda Holloway stod för bakgrundssången. Thomas spelade över 40 konserter på den legendariska Apollo Theater innan han till slut valde att lämna en hård och elak bransch, och återvände istället hem till Portland.

Men en man som praktiskt taget är gjord av musik skulle självklart aldrig sluta spela. Thomas började istället hålla i regelbundna jam sessions i sitt hem under nästan 20 års tid. 2014 övertalades Thomas av sin vän Scott Magee, även känd som soul-DJ, att ge musikkarriären ytterligare en chans. Efter att ha rott hem ett nytt skivkontrakt började Thomas 2017 att spela in det som på sätt och vid blev hans debutskiva: albumet ”The Right Time”, som släpptes i slutet på september i år. ”The Right Time” är ett elva spår långt album som är genuint, intressant och rakt igenom soul.

För en 80-årig artist i ständig utveckling har musiken för Thomas alltid handlat om att föra människor samman. Med en motvilja mot tanken att åldrande är en anledning till att sakta ner och sluta leva tror Thomas att rätt tid för att svänga loss är varje gång någon pluggar in en gitarr eller sätter på en skiva. Ural är redo – är du?

BAND LINE UP:
Ural Thomas – Vocals
Scott Magee – Drums, Vocals
Brent Martens – Guitar
Arcellus Skys – Bass
Steve Aman – Keys
Willie Matheis – Tenor Sax
Dave Moonie – Trumpet
Bruce Withycomb – Baritone Sax

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar