Erja Lyytinen

Finlands bluesdrottning – Erja Lyytinen har under de senaste 20-åren uppnått mer inom den finska blues-scenen än någon annan! Erja är internationellt erkänd och högt rankad gitarrist och har uppträtt tillsammans med flera av världskända gitarrlegender som t.ex. Sonny Landreth, Jennifer Batten, Joe Bonamassa och spelat som support åt bl.a. Tom Jones, Robert Plant och Carlos Santana. Torsdag den 8 oktober spelar hon i Nalen Klubb — biljetter släppta!

Bokförlaget Docendo kom hösten 2019 ut med självbiografin ”Blueskuningatar” (Bluesdrottningen) om Erjas fantastiska karriär. Boken berättar målinriktat om Erjas väg mot bluesmusikens världstopp. Under det senaste året har Erja spelat tillsammans med Blues Brothers stjärnan Dan Aykroyd på Toronto Jazz Festival, gett ut det kritikerrosade nya albumet ”Another World” och spelat som support för Tom Jones på hans Finlandturné.

Den sammanhållande länken i Erja Lyytinens musik är en kombination av den moderna och den gamla bluesen med progressiva inslag. Detta har gett henne en växande och stabil åhörarskara så väl hemma i Finland som internationellt. Detta bekräftas av de uppmärksammade nomineringar Erja kammat hem som t.ex. European Blues Awards ”Bästa gitarristen 2017” och placeringen som 14:e bästa bluesgitarristen i världen enligt Guitar World Magazine (2019).

“She is the future” – Carlos Santana
”Fiery trademark slide work.” – Guitarist
#14 Ranking on“30 Best Blues Guitarists in The World Today” – Guitar World

Erja Lyytinen Band är:

Erja Lyytinen – gitarr & sång
Tatu Back – bas
Iiro Laitinen – trummor
Miika Aukio – klaviaturer

Olli Huttunen – ljudtekniker

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar