Manifestgalan 2020

Eventet har redan varit
Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på Sveriges independentbolag. Manifestgalan är också årets stora händelse och mötesplats i indiemusiksverige, alltsedan det instiftades 2003. På Manifestgalan 2020 ska, utifrån 21 kategorier, den bästa oberoende musiken från det gångna året hyllas av en samlad musikbransch. Självklart blir det även livemusik och party!

Jurygrupperna på närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 406 albumproduktioner och 188 musikvideos. Jurygrupperna består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.
SOM:s styrelse genom ordförande Eva Karman Reinhold:

”Sveriges independentbolag tar allt större plats på musikscenen och visar tydligt att stor uppfinningsrikedom, kreativitet och lysande musikalisk talang uppväger små resurser. Det är med stor stolthet vi bjuder in till den 17:e Manifestgalan och independentbolagens stora stund på musikåret. Utöver alla briljanta nominerade har vi glädjen att kunna presentera några riktigt grymma live-framträdanden. Varmt välkomna till Nalen den 14:e februari! ”

Se alla årets nomineringar här.

PÅ SCEN:

500 Mil
500 mil är Christel Valsinger och Anna Charlotta Gunnarson. Sen debuten 2016 har popduon spelat på såväl Storsjöyran som Göteborgs Kulturkalas, hyllats av tidningar som Aftonbladet, QX och G-P, gjort musik med Siri Karlsson och legat på Jan Gradvalls A-lista. Manifestgalan blir 500 mils andra spelning på Nalen. Sist det begav sig stod bandet på klubbscenen, som förband till Docenterna.

Anja Bigrell
Anja Bigrell tillhör landets mest uttrycksfulla sångerskor och låtskrivare. Hon har varit aktiv i Sveriges indiescen sedan början av 2000-talet med den feministiska hårdpopduon Montys Loco och som soloartist. I våras släppte hon sitt andra soloalbum ”Måste lägga av”, producerat tillsammans med Daniel Bengtson, Studio Rymden. Det är tio punkiga betraktelser med stor kärlek till Juliana Hatfield och Elliot Smith. Temat är tveksamma överlevnadsstrategier, att vara tjockast på jazzbaletten, leva i kaos och söka gemenskap. 2019 fick Anja SKAPS pris som Årets Indie.

Bröderna Lindgren
Bröderna Lindgren blandar allvar med humor och är kort och gott bandet som älskas av alla mellan 4 och 94. Mathias och Andreas Lindgren är bröderna som tillsammans med övriga bandmedlemmar både lyckas samla svenska artisteliten som gästartister och bjuda små och stora barn på en rafflande musikupplevelse utöver det vanliga. Med gäster som Patrik Arve, Anja Bigrell och Britta Persson tar Bröderna Lindgren med publiken på upptäcksfärd och letar efter: pirr i magen, tår i ögat, frihetskänsla, gemenskap och andra saker.
Svenska Dagbladets Malena Janson jämförde bröderna Lindgren med deras mamma – författaren Barbro Lindgren – och konstaterade att de har ”samma självklara solidaritet med barnpubliken som sin mor. Deras musik förmedlar att det är viktigt med barnkultur och att detta inte står i någon som helst motsats till att ha väldigt roligt”.

JAZZOO (Oddjobb)
Jordens alla djur samlas till en riktig fest till Oddjobs svängiga jazztoner. I en glänta i skogen har jordens alla djur samlats till en sjusjungande fest. Rovdjur och växtätare, stora och små djur. Näktergalen hämtar elefanten, aporna, kängurun, koalan och de andra djuren. Koalan vill hoppa som en känguru, isbjörnen får hjälp att hitta hem av en blåval och flodhästen lyckas rymma från zoo. Allt till Oddjobs svängiga jazztoner.
Goran Kajfeš – trumpet
Peter Forss – bas
Per ”Ruskträsk” Johansson – saxofon
Daniel Karlsson – piano
Lars Skoglund – trummor
Helene Berg – VJ (visuals)

Anthony Mills
Anthony Mills är en unik karaktär. Uppvuxen i Ohio via Louisiana har han tillbringat de formativa åren av sin musikaliska karriär som hiphopartist och producent. Någonstans längs vägen kände Anthony att han behövde berätta historierna om sitt arv; från hans fransk-kreolska mormor till de industriarbetande förfäderna med rötter i fabrikerna i Akron, Flint och Detroit. Genom att blanda gammal plantagesångtradition med Americana, blues och mer moderna influenser, kanaliserar Anthony Mills den komplexa trögheten i den djupa amerikanska södern.

Manifestgalan arrangeras av SOM – Svenska Oberoende Musikproducenters ideella förening. Varmt välkommen!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar