Donavon Frankenreiter

Denna konsert är flyttad från 6 oktober 2021. Köpt biljett gäller automatiskt till det nya datumet.

Donavon Frankenreiter har skrivit, spelat in och turnerat med sin musik i över 30 år. Med fler än ett dussin fullängdare och hundratals skrivna låtar har den resande trubaduren blivit ledande inom stilsäkra rytmer och upplyftande melodier. Med allt ifrån surfinspirerade serenader till klassisk bluesinfluerad funk, är Donavon Frankenreiter under ständig utveckling, och det verkar som han just har börjat…

Donavon Frankenreiter slog igenom 2004 efter ett lyckat samarbete med artisten tillika vännen Jack Johnson, och har sedan dess bland annat släppt mängder av album och haft en framgångsrik karriär som surfproffs. Hösten 2022 beger sig Frankenreiter ut på turné med ett stopp på Nalen i Stockholm den 4 oktober.

Kalifornienfödda Donavon Frankenreiter får nästan beskrivas som en ung veteran på musikscenen – åtminstone sett till att han under en större del av sitt liv har varit en professionell surfare. Redan som 14-åring lyckades Donavon bli sponsrad av Billabong och flyttade till Hawaii för att satsa på surfkarriären. Väl där träffade han Jack Johnson, även han surfare och med ett stort musikintresse. Johnson valde till slut att satsa på musiken, Donavon på surfen, men när Johnson startade sitt egna bolag tog Donavon upp gitarren igen och solodebuten var ett faktum.

2004 släpptes hans självbetitlade debutalbum via Johnsons label, och singeln Free blev snabbt en favorit bland kritiker, fans och surfare världen över. Donavons tillbakalutade folkpop har sedan dess fortsatt att intressera, engagera och entusiasmera, och han har utvecklat ett sound som låter exakt precis som en perfekt sommardag. Spana in senaste liveplattan ’A Love Letter from Hawaii’ och dröm dig bort till Nalen nästa höst!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar