Mezzoforte

Mike Andersen SOLO

Eventet har redan varit
Denna konsert flyttas till onsdag 10 november 2021. Köpt biljett gäller till det nya datumet.

Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var bara femton och sexton år gamla när de tillsammans bildade bandet Mezzoforte i Reykjavik 1977. De fyra tonårskillarna delade kärleken till sina instrument, men också nyfikenheten och intresset för musiken i stort. Nu har de hunnit med många år i branschen tillsammans, och den 15 september besöker de Stockholm och Nalen.


Mezzofortes entusiasm och energi gjorde att de snart hamnade i blickfånget hos den isländska skivproducenten Steinar Berg, som redan i ett tidigt skede var övertygad om att detta kunde bli en internationell succé. Bandet skrev på kontrakt och producerade snabbt tre album, men det var det fjärde albumet som spelades in i London 1982, ”Surprise, Surprise”, som skulle komma att spela en central del i Mezzofortes framgångssaga. Här skapades och befästes Mezzofortes omissigenkännliga sound, i form av medryckande groove, spännande solon och melodier som fastnar redan från första ton.

När singeln ”Garden Party” släpptes 1983 tog det verkligen fart för Mezzoforte, som började spelas frekvent på klubbar och diskotek runt om i London. Det slutade inte sämre än en A-listad låt hos de största radiostationerna i Storbritannien; BBC One och Capital Radio. Sen dess har Mezzoforte ständigt turnerat över hela världen, och deras energi och glädje när de spelar är något som måste upplevas live — det blir något extra efter 40-års musicerande tillsammans.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar