Petra Marklund

Det har gått ett decennium sedan Petra Marklund var med i den första omgången av Så Mycket Bättre. Tolkningarna av Petters ”Mikrofonkåt” och Eldkvarns ”Kärlekens tunga” banade väg för en karriär på svenska och idag är hon en av Sveriges mest folkkära artister, synnerligen förankrad i det inhemska medvetandet och i den svenska folksjälen.

Petra Marklund är nu aktuell med sitt tredje album på svenska – Frimärken. Så här skriver Aftonbladet i en recension av plattan: ”Musiken är dessutom välgjord och Petra Marklund gör karriärens starkaste sånginsats. Rösten, och särskilt i falsetten i låtar som ”Är det så här det känns att dö”, är enastående.”

Karriären började tidigt 00-tal under namnet ”September” och då främst utanför Sverige när ”La La La (Never Give It Up)”, ”Satellites”, ”Cry For You” och ”Can’t Get Over” blev stora internationella dansgolvshits. I Sverige prisades hon med en Grammis för ”Årets Dans” 2005 (”In Orbit”).

Förutom egna släpp har hon skrivit Grammisvinnande musik till Zara Larsson (”Only You”), sjungit för Sting på Polarpriset, skrivit musik till till Lucas Moodyssons HBO-serie ”Gösta” och specialskrivit musik till Benke Rydmans dansföreställning ”Stop. Play. Rewind.”. Bland mycket annat.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar