Siena Root + Abramis Brama

Eventet har redan varit
Denna konsert är flyttad från den 5 november 2021. Köpt biljett till det datumet gäller!

Siena Root började redan på sent 90-tal att ge konserter i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in.
Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden.
Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med 7 album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock. Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Year After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar.
I mars 2020 mer än 600 konserter senare, släpptes bandets 8:e album, ”The Secret of Our Time”. Siena Root har mestadels drivits som ett experimentellt musikkollektiv, därav de många olika uppsättningarna av gruppen.
Den turnérande grunden med gitarr, sång, orgel, bas och trummor inför bandets nya release ”The Secret of Our Time” 2020, är Sam Riffer, Love H Forsberg, Johan Borgström och Zubaida Solid.
Inför vissa konserter kan gästmusiker komma att komplettera line-upen med instrument som sitar, flöjt och kör. Konserterna är kompromisslösa på alla sätt, alltifrån att ta med all den tunga vintageutrustningen som de flesta band saknar passion att få med sig på scen till det att ingen konsert är den andra lik då bandet ständigt tänjer på de musikaliska gränserna och förnyar sig.

Det enorma engagemanget för att ta den klassiska rocken till scenen får Siena Root att stå ut från mängden.

Abramis Brama har sedan slutet av 90-talet spritt sin tungt svängande rock med svenska texter på såväl scen som skiva, från debutplattan ”Dansa tokjävelns vals” (med omslag av Per Åhlin), via 2005 års ”Rubicon” och P3 Guld-nominerade ”Smakar söndag” till sjunde och senaste ”Tusen år”.
Musiken sammanfogar det tidiga svenskspråkiga rockarvet från Pugh Rogefeldt och November med Black Sabbaths tyngd, Mountains sväng och även inslag av psykedelia och svensk folkmusik.
Bandet har ett grundmurat rykte genom spelningar i landets alla väderstreck, inklusive fyra framträdanden på Sweden Rock Festival,
men har även gjort en del utlandsbesök som Roadburn 2006 och Rockpalast 2012.

Efter ”Tusen år” spelade bandet på Södra Teatern tre gånger, med vitt skilda band som Tiamat, Electric Boys och Hellsingland Underground,
och därefter inleddes ett projekt att återutge samtliga gamla skivor på vinyl för första gången.

”Abramis Brama spelar sin blytunga, mollstinna stonerrock helt oavsett vart vindarna blåser och vad som står på trendagendan just i år.
Därmed erbjuder dom mej och alla andra en fristad, en känslomässig och musikalisk hemvist. Och det är underbart att komma hem!” skrev Fredrik Lindström i ett av skivkonvoluten”

 

 

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar