Dadi Freyr

Stora Salen 295 kr + serviceavgift
Utsålt
Insläpp:

18 år år
Efter sina succéer i Eurovision Song Contest kommer han äntligen till Nalen!


Daði Freyr och hans band Gagnamagnið skulle ha representerat Island i Eurovision Song Contest redan förra året. Bidraget ”Think About Things” tillhörde förhandsfavoriterna och prognosen såg mycket god ut för islänningarna. På grund av Covid-19 så blev det dock inget ESC 2020, men det isländska bidraget blev ändå en hit världen över.

Daði Freyr kammade bland annat hem vinsten i ”Sveriges 12:a” (det svenska ersättningsprogrammet för ESC 2020) och när internationella celebriteter som Russell Crowe, Jennifer Garner och Pink postade ”Think About Things”-videon, med dess numera världsberömda dans, på sociala medier var den virala succén ett faktum. Låten har i dag strömmats över 70 miljoner gånger på Spotify, legat på topplistor i flera länder och spelats på radio otaliga gånger.

I år tävlade han och Gagnamagnið med bidraget ”10 Years”, en låt som tar vid där ”Think About Things” slutade. ”10 Years” handlar om Daði och hans fru Árný , som även är medlem i bandet, och är en hyllning till deras tio år tillsammans. Förväntningarna var höga och de hamnade på en fin 4:e plats!

Historien om Daði Freyr och Gagnamagnið började 2017 när de för första gången deltog i Islands svar på Melodifestivalen. De tog det hela med en klackspark, men deras ”nörd-pop” gick hem i de isländska stugorna. Daði och bandet placerade sig på en andraplats i tävlingen och de drog en lättnadens suck när det inte blev vinst den gången. De var helt enkelt inte redo för ESC. Men när Daði och Gagnamagnið tre år senare tackade ja till att återigen ställa upp i den nationella musiktävlingen var inställningen den omvända – den här gången gick de in helhjärtat för att vinna. Och så blev det.

Daði Freyr är musiker, låtskrivare och producent. Gruppen Gagnamagnið består av hans fru, hans lillasyster samt några av Dadis vänner. Flera i bandet spelar egentligen inte något instrument, men Daði tyckte ändå att de var de perfekta bandmedlemmarna. Istället hittade de på egna fantasifulla instrument. Ur Gagnamagnið föddes även ett dataspel – ett enkelt retrospel med 80-tals känsla – där bandmedlemmarna är spelets huvudkaraktärer. Detta sammantaget har gett Daði och bandets deras unika stil.

 

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar