Gal Costa – INSTÄLLT

Stora Salen 490 kr + serviceavgift
Inställt
Insläpp:

18 år
Vi har idag nåtts av den sorgliga nyheten om Gal Costas bortgång. Våra tankar går till hennes nära och kära och vi tackar för musiken som vi fått ta del av.
Biljetter till konserten den 17 april återlöses automatiskt till det kort eller swishkonto som användes vid köpet.
.................................................................................
Due to the sad news about the passing of Gal Costa, the concert at Nalen the 17th of April is cancelled and all tickets will be refunded automatically.

Gal Costa är en av brasiliens största stjärnor genom tiderna och var också en av dom främsta rösterna i Tropicália-rörelsen under slutet av 1960-talet.

I hennes honungslena röst finns ett stort djup. Någonstans i det klassiska och näst på oöversättliga uttrycket “saudade” (bitterljuv längtan), som är ett centralt begrepp för de portugisisktalande i världen när det kommer till poesi och musik, hittar du kärnan i Gal Costas röst och musik. Men det är i Gal Costas samarbeten och tolkningar hennes främsta musikaliska gärning kommer fram. Så som i hennes och Caetano Velosos debutalbum “Domingo” som släpptes 1967 eller samarbetet med Maria Bethânia i låten “Sonho meu.”

Till Gals främsta tolkningar hör låten “Aquarela do Brasil” skriven av ​​João Gilberto.
Värt att nämna är också den nyskrivna singeln “Pois É” från 2021 tillsammans med den Portugisiska sångaren och låtskrivaren António Zambujo.

Gal Costa har släppt flertalet album under sin 56-åriga karriär och har vunnit flertalet priser, inklusive en Grammy Award.

Line-up:
Gal Costa – Sång
Fábio Sá – bas
André Lima – piano
Victor Cabral – trummor och percussion

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar