HIGHASAKITE

Eventet har redan varit
Norska elektropopduon Highasakite kommer till Nalen den 2 maj! Med sig i bagaget har de ny musik i form av albumet ”Mother”.

Det norska indierockbandet föddes på en jazzskola i Trondheim där bandets kreativa masterminds Ingrid Helene Håvik och Trond Bersu båda pluggade. De började skriva, spela in och producera musik tillsammans och kände ganska snart att det här var början på något stort.

Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner. Genombrottsalbumet ”Silent Treatment” (2014) slog rekord i längsta tid på albumtopplistan i Norge, med över makalösa två år (!) på Topp 40-listan. Duon, som består av sångaren och låtskrivaren Ingrid Helene Håvik och trummisen Trond Bersu, har under karriären vunnit flera norska Grammy Awards (Spellemannprisen), och står bakom en diger lista av släpp med kvalitativ indierock. Gruppen har blivit känd för sina extraordinära liveshower, och med sitt nya material siktar de på att behålla sin position som en av Skandinaviens mest spännande musikexporter.

De är nu aktuella med sitt femte album – Mother!

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar