Ida Sand

Ida Sand har gjort sig känd för sina personliga tolkningar av andras musik, inte minst den hyllade Neil Young-tributen ”Young at Heart” men under en tid hade hon känt att nästa naturliga steg måste bli en skiva med egenkomponerad musik.

 

Dessutom; var det inte dags att producera skivan själv? Var det nu det skulle ske? Därefter följde en inspelning som starkt präglades av skaparlust och spelglädje.

Dagarna i studion kan inte beskrivas som annat än ett kreativt ”flow”. Kanske för att behovet av att få uttrycka sig och göra det man kan allra bäst var så uppdämt hos alla? När de spelat in 4-5 låtar bokade de genast in några dagar till och Ida gick hem och skrev färdigt några fler låtar till nästa session. Till slut fanns det tio låtar inspelade. Ida kontaktade radarparet Goran Kajfes och Per ”Ruskträsk” Johansson och bara någon dag senare kom ett blåspålägg på låten ”Don´t run away”. Ida ringde även Mats Öberg som på en dags varsel kom till studion och la kromatiskt munspel på låten ”Waiting”. Resultatet blev albumet ”Do you hear me now?”

Som titeln antyder handlar låtarna i hög grad om kommunikation och behovet av samtal som knyter an känslomässigt till de omkring oss. Är inte det en känsla de flesta kan känna igen sig i under denna tid av enslighet och isolering som vi befunnit oss i? Stilmässigt går det att känna igen Ida i den soul- och gospeldoftade jazzhybrid hon tidigare gjort, men i låtskrivarprocessen har Ida låtit sig inspireras av förebilder såsom Joni Mitchell, Carole King och Paul Simon. Ida Sand har släppt 5 album tidigare på den tyska labeln ACT och så även hennes nu 6:e album. Det råder ingen tvekan om att detta är hennes mest personliga album hittills och med tanke på att hon skrivit all musik och text, samt producerat

Ida Sand sång, piano
Ola Gustafsson gitarr
Jesper Nordenström orgel
Dan Berglund bas
Per Lindvall trummor

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar