Prins Svart och Abramis Brama

Eventet har redan varit
Nu möts två av Sveriges fanbärare av hårdrock med svenska texter: Prins Svart och Abramis Brama. En unik musikupplevelse med rötterna i 1970- och 1980-talet utlovas, och dessutom på en av Stockholms finaste scener. Det blir höstens enda klubbgig i Stockholm för banden.

Prins Svart
Med sitt fjärde album, ”Sanning | Makt” (2021), befäste Prins Svart sin ställning som ett av de mest spännande och nyskapande rockbanden i Sverige. Musikpressen hyllade albumet:

”On their fourth album, Prins Svart dominates a genre that has long awaited a King” (Rocknytt)
”Powerful hard rock in Swedish…not far from Bob Ezrin’s all time classic production of Kiss’ ”Destroyer”” (Daniel Reichberg, Sweden Rock Magazine)
På ”Sanning | Makt” visade Prins Svart hela sin musikaliska palett i ett 77-minuter långt, klassiskt dubbelalbum som bjuder in lyssnaren till en musikalisk resa som går från tango till blast-beats och explosiva riff. Spelningen på Nalen Klubb blir sista stockholmsspelningen där albumets låtar står i fokus innan arbetet med nästa album påbörjas.
Prins Svart har på kort tid tagit plats i musiksverige genom att spela klassisk hårdrock med svenska texter. Med lika delar inspiration från band som Led Zeppelin, Dio, Rainbow, Deep Purple, Thåström, och Free, så är musiken fast förankrad i 1970- och det tidiga 1980-talet.

Abramis Brama
På scenen är Abramis Brama en urkraft av organisk rockmusik.” skrev Close-Up Magazine vid utgivningen av bandets förra studioalbum ”Tusen år” (2018). Med tung rock på svenska har Abramis Brama stretat fram i en till en början smal fåra, sedan starten 1997 i en replokal i Stockholms södra utkanter.
Musiken är sprungen ur kärleken till riffbaserade mästare som Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, liksom tidig svenskspråkig rock av November och Pugh Rogefeldt, och under stundom inslag av folkton.
Abramis Brama gör sin första Stockholmsspelning sedan november i fjol, även då på Nalen Klubb, och avrundar härmed serien med återutgivningar på vinyl som pågått under de två pandemiåren. Sist ut är ”Live!” (2007) och den engelskspråkiga anomalin ”Nothing Changes” (2003) – men då som nu stod helt klart att svenska förblir bandets språk. Med en spelning med nedslag i låtkatalogen från 1997 till nu vänder Abramis Brama också blad och inleder arbetet på nästa skiva.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar