The Nomads + Duncan Reid And The Big Heads

Somliga band behöver knappt någon presentation. Sedan tidigt 80-tal har The Nomads visat var skåpet ska stå när det gäller slamrig garagerock.

The Nomads har spelat över hela världen och kan räkna in storheter som Dictators, MC5, Ramones och Fleshtones i sin fanbase. Och utan inspiration från The Nomads hade band som The Hives, Hellacopters och Bob Hund knappast låtit som de låter.

Kort sagt: Nix Vahlberg, Hasse Östlund, Björne Fröberg och Joakim Werning är något av en institution inom svensk rockmusik. En institution som dessutom låter bättre än någonsin.

Duncan Reid and the Big Heads

Det finns bara två personer i hela världen som kan hävda att de har spelat med Ramones utan att de faktiskt är taggade med ”Ramone” nom-de-plume. Duncan Reid är en av dessa personer.

Som sångare och basist i Joey Ramones favoritband, The Boys, red Duncan på toppen av en våg under punkens ursprungliga storhetstid från 1970-talet som en del av ett bredare kollektiv av vänner och jämnåriga som inkluderade Sex Pistols, The Clash, Generation X och en mängd andra power-chord-pionjärer. The Boys är fortfarande ett av de mest älskade och inflytelserika banden i sin generation.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar