The Nomads

Stupidity

Eventet har redan varit
Somliga band behöver knappt någon presentation. Sedan tidigt 80-tal har The Nomads visat var skåpet ska stå när det gäller slamrig garagerock. Duncan Reid ersätts av Stupidity

The Nomads har spelat över hela världen och kan räkna in storheter som Dictators, MC5, Ramones och Fleshtones i sin fanbase. Och utan inspiration från The Nomads hade band som The Hives, Hellacopters och Bob Hund knappast låtit som de låter.

Kort sagt: Nix Vahlberg, Hasse Östlund, Björne Fröberg och Joakim Werning är något av en institution inom svensk rockmusik. En institution som dessutom låter bättre än någonsin.

Support: Stupidity

Precis när pandemin slog till mot Sverige i mars 2020 startade den nya sättningen i Stupidity. Den består av de tidigare medlemmarna Björn Lundqvist på sång och Tommy Sjöström på trummor, och de nya medlemmarna Janne Vierth på gitarr och sång samt Ulrika Wennström på bas och sång.

Bandet fortsatte även det tidigare samarbetet med gitarristen och sångaren Keith Streng från amerikanska garagerockarna The Fleshtones, och började skriva och spela in nytt material.

 

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar