Jesper Lindell

True Lies

Eventet har redan varit
Jesper Lindell är inne i en intensiv artonmånaders-period med en rad singlar och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet "Twilights", som hyllats i både svensk och internationell press. Den 23 mars kommer han till Nalen Klubb – biljetterna är släppta!

Under våren och sommaren turnerade Jesper och bandet flitigt i Sverige och Norge för en ständigt växande publik och gjorde dessutom ett succéframträdande i TV4 Nyhetsmorgon. Hösten 2022 var det Europa som gällde med ett fyrtiotal spelningar i Danmark, Tyskland, Holland Frankrike, Italien och Spanien. Jesper Lindell håller helt enkelt på att etablera sig som en av Europas hetaste artister på rock- och soulscenen!

Jesper Lindells debutsingel “Moving Slow” från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har idag streamats nästan fem miljoner gånger. Med denna singel och den följande EPn ‘Little Less Blue’ etablerades även Jespers samarbete med First Aid Kit-familjen, ett samarbete som fortsatte med First Aid Kits hyllade Leonard Cohen-hyllning på Dramaten, nu aktuell på skiva.

Efter diverse skivbolagsproblem kom det hyllade debutalbumet ‘Everyday Dreams’ (2019) som innehåller bland annat radiofavoriterna “Whatever Happens” och “Stormy Waters”. Albumet släpptes även internationellt och fick lysande kritik bland annat i amerikansk media.

Efter en tuff och mörk period av en njurtransplantation, refusering av stora skivbolag och en pandemi var musiken det som till slut höll Jesper Lindell uppe. Man hör ofta hur berättelser och påståenden om att musik och sånger kan ha en stark helande kraft och till och med vara en livlina för många människor genom jobbiga perioder och situationer och det stämmer verkligen in på Lindell. Han skrev låtar som aldrig förr och så småningom kunde han och bandet även börja spela in. Resultatet blev en rad enormt starka låtar, med delvis ny musikalisk inriktning. De tidigare soulinfluenserna har mött ”classic rock” och någon sorts ur-americana. Många tusen timmars lyssning och studerande av ikoner och förebilder som Bob Dylan, The Band, Van Morrison med flera, har satt ärliga avtryck i attityd och inställning till inspelning och sound. Det senaste årets erfarenheter har fått Jesper att inse artistens kanske viktigaste uppdrag och gärning: Att förstå tyngden i att få dela med sig av sina känslor och erfarenheter för att beröra och samtidigt lyfta lyssnaren.

TRUE LIES
Bandets senaste album”NEW WORLD BLUES” har fått lysande recensioner och omdömen, och låtar från skivan har spelats och spelas just nu på radiostationer i USA, Spanien, Nederländerna och framförallt i England. I UK har alla singlarna, hittills, från albumet placerat sig högt på några av de ”viktigaste” topplistorna.

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar